Autohemoterapia minora se foloseste pentru tratamentul acneei si al alergiilor. Se recolteaza 10 ml de sange intr-o seringa, se amesteca cu ozon , iar apoi se reinjecteaza intramuscular.

autohemoterapie cu ozon bucuresti

“Preparatul ” ad-hoc are rolul de a contine o serie de mesageri secunzi ai ozonului, produsi in urma actiunii acestuia asupra elementor din sangele din seringa. Acesti mesageri secunzi actioneaza pe mai multe cai, fiecare insa cu o legatura directa cu acneea.

Pe de o parte, se imbunatateste oxigenarea tesuturilor tegumentare prin cresterea eliberarii oxigenului din eritrocite. Astfel, bacteria anaeroba care isi facea de cap prin porii fetei, nu se mai poate juca pe tenul nostru, pentru ca nu ii place oxigenul.Pe de alta parte, concentratia de ozon folosita  actioneaza la nivel intracelular si inhiba eliberarea de factori proinflamatori, precum TNF alfa si IL1.

In ultimii 30  de ani exista sute de articole publicate despre rolul ozonului in reglarea hormonala a factorilor de crestere: ii ridica acolo unde este deficit si ii scade unde sunt in exces. Combinate, aceste actiuni ajuta organismul uman sa lupte cu acneea.