Autohemoterapie majora cu ozon:

Prin autohemotransfuzie majora se induce un usor stres oxidativ asupra organismului. Practic, se colecteaza  de la pacient intre 70 si 120 de mililitri de sange venos intr-un recipient steril, vidat si apoi se amesteca cu o cantitate similara de ozon. Concentratia se stabileste de medic in functie de efectul dorit. Amestecul realizat se reinjecteaza imediat prin intermediul unei perfuzii, intr-un interval de aproximativ 30 de minute.

autohemoterapie majora

Ca si reactie, autohemoterapia majora creste cantitatea de antioxidanti din circulatie. Prin efect direct al mesagerilor secunzi ai ozonului, creste eliberarea de oxigen din eritrocite , ceea ce duce la o mai buna vascularizare a organelor vitale.

Creierul, ficatul, inima resimt astfel un aport crescut de oxigen, contracarand degenerarea sistemului circulator si respirator care apare odata cu inaintarea in varsta. De asemenea, aceasta eliberare de oxigen in tesuturi duce si la un proces de creare de noi vase de sange in teritoriile respective, ceea ce mai reduce din pierderea suferita in domeniul vascular din cauza imbatranirii.

Printre beneficiile unei oxigenari mai bune se numara: tratarea insomniilor, cresterea rezistentei la efort, scaderea oboselii cauzate de stress.

Acest tratament nu este recomandat doar seniorilor, care se afla deja in tratament pentru o serie de afectiuni. Adultii sanatosi clinic il fac pentru a preveni anumite boli pentru care prezinta deja factori de risc: infarct miocardic, diabet zaharat, ciroza hepatica, accident vascular cerebral.

Practic, pe parcursul a zece sedinte de autohemoterapie majora cu ozon, efectuate intr-un interval de cinci pana la opt saptamani, reglam metabolismul dumneavoastra prin intermediul nivelului de antioxidanti, crestem activitatea sistemului imunitar prin inducerea unui stres usor (mecanism similar ca actiune cu principiul vaccinului) si imbunatatim circulatia periferica si oxigenarea.